Mtk versenytenisz

 

Szathmáry Tibor

1982. április 5-én születtem. 1990-ben, 8 évesen kezdtem teniszezni Szolnokon.
9 éves koromtól rendszeresen versenyeztem. A szolnoki SZUSE csapatánál 8 évet töltöttem. Ez alatt az időszak alatt négy alkalommal indultam a „Tizek” bajnokságán, ahol legjobb elért eredményem a negyedik helyezés volt. 16 évesen a megye legjobb sportolójának választottak.

Rendszeresen indultam csapat, és egyéni bajnokságokon. Legjobb helyezésem országos bajnokságon egyéniben és párosban is a harmadik hely volt.
Vidék bajnokságot egyéniben háromszor, párosban kétszer, vegyes párosban egyszer nyertem.

16-17 évesen kezdtem felnőtt versenyeken indulni.
17 évesen a HÓD TC-be igazoltam át Hódmezővásárhelyre. Itt sikerült először első osztályú felnőtt versenyt nyernem.

A HÓD TC-nél töltött évek alatt országos csapatbajnokságot nyertünk. Felnőtt országos bajnokságon egyéniben és párosban is harmadik helyezést értem el.
Ezekben az években kerültem az ATP világranglista 1082. helyére. 2004-ben Budapestre, az MTK csapatához kerültem. Hamarosan bekerültem az első osztályú felnőtt ranglista első 10 tagja közé. A magyar ranglistán legjobb helyezésem az ötödik volt. Ebben az időszakban, mint egy tíz első osztályú versenyt nyertem, mellette több dobogós helyezést is elértem.
A világranglistán párosban a 750. helyre kerültem.

Az edzői munkát 2006-ban, Debrecenben kezdtem, majd Budapesten folytattam. A „Tizek” bajnokságán fiú és lányversenyzőm is ért el első helyezést a 14 évesek versenyén. 16 éves tanítványom az ETA első tíz versenyzői közé jutott. Országos bajnokságon egyéniben és párosban is harmadik helyezéseket értek el tanítványaim.

Edzői munkám során versenyzőkkel és amatőrökkel egyaránt foglalkozom.
Négy éve német és osztrák csapatbajnokságokra hívnak, és teljesítményem alapján visszavárnak.
Két éve nemzetközi edzői képesítést szereztem. Jelenleg az MTK edzőjeként dolgozom.