Mtk versenytenisz

 

EB döntőben a lányok!

2017. febr. 09.

Az U14-es és az U16-os magyar lány csapat is bejutott az EB nyolcas döntőjébe.

 

Szinte az összes korosztályos válogatottba adunk játékost, a nemrég lezajlott fedettpályás Európa Bajnokságon azonban három versenyzőnk isnagyszerűen teljesített.

U16-ban Nagy Adri a hollandiai EB selejtezőn a belgák elleni második meccset húzta be, ezzel pedig eldöntöte a találkozót és bejuttatta a csapatot a selejtező döntőjébe, ahol aztán a britektől kikaptak ugyan, de így is készülhetnek a csehországi döntőre, ahol a csehek, az olaszok, a britek, a fehéroroszok, a franciák, az oroszok és a törökök lehetnek ott.

Az U14-es magyar válogatottat akát MTK-válogatottnak is lehetne hívni, hoszen mindhárom játékosa a mi versenyzőnk. A pécsi selejtezőn Tóth Amarissa, Szabanin Natália és párosban Kántor Anna sem vesztett szettet az első körben a lettek ellen, majd jöttek a hollandok, akik ellen Nati döntő szettben, Amarissa pedig két sima szettben nyert, ezzel pedig bejutottak a döntőbe.

Ott a britek 2-1-re legyőzték ugyan őket, de így is elutazhatnak a csehországi fináléra, ahol a cseh, olasz, brit, francia, orosz, török és ukrán csapat is ott lesz.