Mtk versenytenisz

 

Első kör kipipálva

2017. jan. 12.

Gálfi Dalma megnyerte első profi Grand Slam meccsét.

Gálfi Dalma (162.) élete első Grand Slam versenyén vehet részt az idei Ausztrál Opennel, a 18 éves magyar pedig meg is ragadta a kínálkozó alkalmat, a selejtező első fordulójában 67(2) 63 61-re nyert a brit Moore (165.) ellen, ezzel pedig bejutott a második fordulóba!

"Eléggé izgultam az elején, ám aztán volt egy pont, ahonnan úgy voltam vele, hogy "tulajdonképpen miért is izgulok? ez egy ajándék, hogy itt lehetek, úgyhogy élvezzem. "
Elkezdtem más taktikával játszani és végig tudtam vele vinni az egész meccset. Sokat segített, hogy hallottam viszonylag sok magyar hangot a meccs közben, úgyhogy köszönöm azoknak, akik kijöttek megnézni! Nagyon meleg volt ma de megfelelő folyadékpótlás mellet elviselhető volt azért.
"- mondta Dalma a mérkőzést követően.

Dalma következő ellenfele a 23 éves macedón Gjorcheska (202.) lesz, aki 4-3-ra áll a magyarokkal szemben (első profi meccsét is magyar ellen, Andrejszki Dóra ellen játszotta), legutóbbi magyar elleni meccsét azonban tavaly Dubajban Bukta Ági ellen elvesztette. Dalmával egyéniben még nem játszott, párosban azonban 1-0-ra áll Dalma ellen.

Ha a macedón ellen is sikerül nyernie, akkor a selejtező döntőjében az 1. kiemelt svájci Voegele (114.) vagy a szintén svájci Sadikovic (187.) jöhet majd.