Mtk versenytenisz

 

Zsomi döntős Melbourne-ben!

2017. jan. 27.

Piros Zsombor bejutott a döntőbe a junior Ausztrál Openen, ő az első, akinek ez sikerült! A döntőt élőben közvetíti holnap reggel az Eurosport 2!


Élete legjobb eredményét érte el Piros Zsombor (23.) azzal, hogy bejutott az elődöntőbe a junior Ausztrál Openen.

Mai ellenfelével a múlt héten már találkozott, az 5. kiemelt francia Moutet (29.) a traralgoni verseny döntőjében le is győzte a magyar válogatott játékost, a döntőbe kerülésért tehát vissza kellett vágni az ATP ranglista 501. helyén álló játékosnak.

Zsombi az első szettben kitűnően kezdett, hamar breakelőnybe került és 5-2-re is vezetett, amikor Moutet elvette az adogatását, szerencsére azonban ezt Zsombi egyből vissza tudta venni, így 6-3-ra megnyerte az első szettet.

A második játszmában is stabilan kezdett Zsombi, mégis a franciának volt először break lehetősége, 1-1-nél azonban ezt hárította a tavalyi fedettpályás OB győztese (2-1) és 2-2-nél is két breaklabda hárításával hozta adogatását (3-2).

A következő gémben Zsombinak is volt egy breaklehetősége, de nem tudta kihasználni (3-3), saját szerváját pedig egy 13 pontos gémben hozta (4-3).

Érezhetően mindketten jobban odafigyeltek erre a szettre, a francia támadóbb volt, de sok hiba csúszott a játékába, ahogy Zsombiéba is, aki kitartóan támadta ellenfele fonákját, ez egy tipikusan egy breakkel eldőlő szett volt.

A francia bátor játékkal hozta a következő adogatását (4-4), majd Zsombor ugyanígy hozta az övét (5-4),a cserénél azonban ápolást kért, jobb térdét kezelték.

A franciának a meccsben maradásért kellett adogatnia ekkor és semmi sem jött össze neki, Zsomi három meccslabdához jutott és ezt ki is használta, 63 64-re nyert és bejutott a döntőbe.

Ezzel történelmet írt, hiszen a fiúknál még sosem volt magyar az Ausztrál Open döntőjében, így természetesen ő lehet az első magyar fiú, aki megnyeri a versenyt, már "csak" a 4. kiemelt izraeli Olielt (12.) kell legyőznie a holnapi fináléban magyar idő szerint reggel 5 órakor. A finálét az Eurosport 2 élőben közvetíti!